Takaisin

Tapahtumasi ansaitsee maagisen ohjelman!


Taikurit luovat tunnelman, joka koskettaa yleisöä henkilökohtaisesti ja jättää vuosien mittaisen muistijäljen

Teksti: Santtu Palm

Taikuri Henri Kemppainen. Kuva: www.henrikemppainen.com

 

Onneksi ne ajat ovat takana, jolloin taikuuden ajateltiin olevan lapsille suunnattua leikkimielistä hassuttelua. Vähänkään valveutuneet tapahtumajärjestäjät tietävät, että taikuus on tyylikästä viihdettä, joka skaalautuu mihin tahansa tilaisuuteen.

”Taikuus on universaalia, eikä siihen tarvita edes yhteistä kieltä.”
Joni Pakanen, taikuri

Se, mitä taikurin ja yleisön välillä tapahtuu, on aina ainutkertaista. Taikuuden kohdatessaan ihminen unohtaa kaiken muun ja on vahvasti kiinni hetkessä. Ainutkertainen kokemus voi syntyä spektaakkelimaisen lavaesityksen äärellä tai lähitaikuudessa taikurin ollessa yleisön joukossa.

”Samalla kun ihminen muistaa taikurin, hän muistaa sen tapahtuman järjestäneen firman. Minun lähtökohtana on aina se, että tapahtumasta puhutaan jopa vuosia jälkikäteen.”
Henri Kemppainen, taikuri

Jotkut taikurit puhuvat 20/80-suhteesta. Se tarkoittaa sitä, että taikuri on 20-prosenttisesti taikuri ja 80-prosenttisesti esiintyjä. Osaavat taikurit kertovat esityksissään tarinaa niin, että yleisö paitsi hämmästyy mutta myös nauttii viihdyttävästä kokonaisuudesta.

Taikuri Sakari Wilenius. Kuva: Instagram @sakariwilenius

 

Tapahtumissa haetaan sitä, että ihmiset tuntevat kuuluvansa samaan porukkaan. Taikuus on tässä nerokas työkalu, koska se viihdyttää ja hämmästyttää ihan jokaista. Ei ole väliä oletko lääkäri, insinööri tai haudankaivaja, nainen, mies tai muun sukupuolinen, nuori tai vanha: Kun koet jotain selittämätöntä, haluat jakaa kokemuksesi. Toisin sanoen olla yhtä muiden kanssa.

”Kokenut esiintyjä pystyy myös reagoimaan salamannopeasti tilanteeseen ja pystyy viemään ohjelmaa juuri oikeaan suuntaan ja haluttuun lopputulokseen.”
Henri Kemppainen, taikuri

Toinen asia, mitä jokainen tapahtuman järjestäjä toivoo, on se, että tilaisuus nousee sille kuuluisalle uudelle tasolle. Eli se ei jää mitäänsanomattomaksi pakkopullaksi, missä ihmisten on pahimmillaan tukala olla. Tilaisuuden tai tapahtuman pirskahteleva tunnelma – seuraava taso – ei saa ikinä olla vieraiden vastuulla.

Käytetään ajatusleikkiä. Sinulla on tapahtuma, jossa joukko ihmisiä. Aluksi tunnelma hakee muotoaan, ihmiset etsivät yhteistä puheenaihetta ja kannattelevat kukin tilanteen sosiaalista onnistumista. Kaikki tämä paine poistuu heidän harteiltaan, kun paikalle saapuu ammattitaikuri. Hänen esityksensä sekä tekonsa varastavat huomion, mikä antaa ihmisille yhteisen kokemuksen sekä puheenaiheen. Ja kyllä, siinä samassa tapahtumasi on noussut uudelle tasolle.

Ja kun taikuri kiertelee yleisössä tekemässä lähitaikuutta, tunnelma tiivistyy ja voimistuu koko ajan lisää. Usein käy niin, että taikuudesta tulee yleinen puheenaihe.

”Taikurilla ja yleisöllä on sanaton sopimus siitä, että eletään taianomaisessa hetkessä, missä mikä tahansa on mahdollista. Taikuri ottaa katsojan mukaansa omaan maailmaansa ja se on aina ainutkertaista.”
Joni Pakanen, taikuri

Taikuri Joni Pakanen. Kuva: www.jonipakanen.com

 

Kun olet päättänyt tilata taikurin, juttele hänen kanssaan. Sinun ei nimittäin tarvitse keksiä, millaista ohjelmaa taikuri tulee esittämään. Hän räätälöi sinun tapahtumaasi sopivan ohjelman, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin kertoa tilaisuudestasi perusasiat. Kuten vaikka yleisömäärän, ajankohdan, tilan koon ja sen, mikä tapahtuman tarkoitus on.

Tätä artikkelia varten on haastateltu kahta huipputaikuria, Ohjelmakaupan listoilla olevia Joni Pakasta ja Henri Kemppaista.

He molemmat ovat monipuolisia taikureita, jotka eivät ole jääneet jumittamaan yhteen taikuuden genreen. Sekä Pakanen että Kemppainen ovat tehneet valtavia lavaspektaakkeleita ja lukemattoman määrän lähitaikuutta, ja esiintyneet tv -ohjelmissa.

Tilaa taikurit juhliin ja tilaisuuksiin kauttamme. Tutustu Ohjelmakaupan huikeisiin taikureihin täältä ja pyydä tarjous!