Kalevauva.fi on Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta – vauva.fi-foorumilta. Kappaleiden sanoitukset ovat napattu tältä internetin suositulta keskustelupalstalta ja sävelletty yhtyeen toimesta tunnelman mukaiseksi.

Kalevauva.fi on lyhyen uransa aikana ehtinyt kerätä nettikansanmusiikillaan jo yli miljoona spotify-streamia ja yli 2 miljoonaa youtube-näyttöä. Yhtyeen debyyttialbumi valittiin Vuoden kansanmusiikkilevyksi 2017. Aapo ja Kimmo valittiin myös juuri Vuoden Vantaalaisiksi.

Kalevauva.fi :tä on kutsuttu ”nykyajan Lönnroteiksi” ja duon keräämiä tekstejä on päätynyt myös äidinkielen oppikirjaan. Yhtye perustettiin Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille 2016 ja tämän jälkeen meno on ollut hurjaa. Helsingin sanomat tituleerasi Kalevauvaa “kesän 2016 ehkä puhutuimmaksi bändiksi” ja bändi on ollut mediassa isosti esillä, mm. vieraillut lukuisissa TV-ohjelmissa aina Possesta Venla-gaalaan. Keväällä 2017 Kalevauva.fi julkaisi debyyttialbuminsa ja kesällä duo hurmasi festivaaliyleisöjä aina Provinssista Naamoille ja Kaustisilta Kotkan meripäiville.

“Kalevauva.fi kertoo yhteiskunnastamme enemmän kuin sata akateemista tutkimusta.”

Tuntematon kommentoija Hs.fi -keskustelussa.

“Te teette Jumalan työtä.”

Yleisön edustaja keikan jälkeen

Bändin kotisivut:
Facebook
Youtube-kanava:

 

Jaa sivu

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...