Takaisin

Teemu Suominen


Ulkoilun ammattilainen ja yrittäjä Teemu suominen kiipeää maailman korkeimpia vuoria, tähtäimenään Mount Everestin ja muiden yli 8000-metristen huippujen rinteet. Suominen toimii vaellusoppaana mm. Partioaitan ja Matkatoimisto Aventuran asiakkaille ja kirjoittaa matkoistaan satojatuhansia lukijoita keränneitä blogeja.

Viisi vuotta sitten asiat olivat vielä toisin. Suominen oli velkakierteessä oleva alkoholisoitunut yrittäjä, joka oli 14-vuotisella urallaan musiikkibisneksessä juonut omat, perheen ja asiakkaiden rahat. Hänen yrityksensä oli konkurssin partaalla, Suominen sairasti vaikeaa masennusta ja käytti lääkkeitä ja viinaa sekaisin, kunnes syksyllä 2012 tuli stoppi ja Suominen päätti raitistua. Aamukävelyllä Kaivopuistossa hän päätti, että aikoo nähdä selvin päin maailman kauneimmat auringonnousut maailman kauneimmissa paikoissa.

Kesällä 2014 Suominen päätyi sattumusten kautta kiipeämään Euroopan korkeimmalle huipulle Elbrusille Venäjällä ja siltä matkalta löytyi uusi suunta elämälle. Suominen rakastui vuoriin ja päätti, että kiipeää joku päivä vielä Mount Everestille. Kolme vuotta myöhemmin takana on huippuja Afrikasta Andeille ja Alpeilta Himalajalle ja Suomisesta on kuoriutunut yksi Suomen tunnetuimmista vuorikiipeilijöistä.

Teemu Suomisen matka viidessä vuodessa viinan ja lääkkeiden sekakäyttäjästä vuorikiipeilijäksi ei jätä ketään kylmäksi! Tie alkoholismin ja masennuksen syövereistä menestyneeksi vaellusoppaaksi ja ulkoilun ammattilaiseksi on kasvutarina, josta on vaikea olla inspiroitumatta. Myös Metalheim Oy – Suomisen aiemmin konkurssikypsä ohjelmatoimisto – tekee nykyään tulosta luontoalan yrityksenä.

Teemun hauska, itseironinen ja huumorin sävyttämä esitys on vakuuttava tositarina määrätietoisuudesta, unelmista, tahdonvoimasta ja muutoksesta, jonka aikana kuulija matkustaa upeiden kuvien siivittämänä vuorille ympäri maailman.

Puhujat

Pyydä tarjous

Lähetä alla olevalla lomakkeella yhteystietosi sekä perustiedot tilaisuudestasi ja ohjelmatoivomuksestasi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.